OPŠ 2 – 2021.

Opća planinarska škola 2 održana je od 02.03.2021. do 30.05.2021. Školi je prisustvovalo 5 polaznika što je s obzirom na epidemlošku situaciju bio zadovoljavajući broj polaznika.

Školovanje je održano u skladu sa smjernicama Komisije za školovanje pri HPS te je time postignut uvjet da svi polaznici dobiju diplomu o završenom planinarskom školovanju.

Za uspješan rad škole pobrinula se i PGŽ pružajući nam pomoć u sufinanciranju rada škole.

Sve ostalo je bilo na polaznicima školice: uredno prisustvo na predavanjima, slušanje predavača i neumornost u postavljanju pitanja, dolazak na sve izlete i organizirane vježbe, gubljenje po Lozi i Lužini u potrazi za sjeverom, noćenje u planinarskom domu,...

Evo dojmova od nekih polaznika (bolje reći polaznica jer je muški dio ekipe ostao bez riječi):

Marija

Savršeno i poučno iskustvo. Škola ne samo za boravak u prirodi, planinarenje, nego i za život. Vesela ekipa, super izletići. Prošla bih je ponovo iz čistog gušta. Preporuka svima, mladima i starima!


Snježana

Škola za život i sigurno planinarenje je mjesto gdje sam teorijom stekla znanje koja su ključna za bezbrižno pješačenje po planinama, poput prve pomoći , kupnje i odabira planinarske opreme i orijentacije. Izletima sam shvatila važnost svega toga kao i poštovanje planine i njezine čudi.
Upoznala sam divne ljude, bilo je puno smijeha i dobro sam se zabavila. Preporuka svim planinarima, sadašnjim i budućim.
Nona Sneki


Donka

Vjerojatno smo Darko i ja kao polaznici opće planinarske škole bili iznenađenje obzirom da dugo, organizirano i samostalno uživamo u prirodi!
Nakon školskog iskustva preporučamo je svima: kako onima sa stažem u planinarenju, tako i početnicima.
Družeći se prošli smo niz tema od povijesti (sad znamo od kuda nazivi nekih planinarskih domova), opreme, pripreme i kretanja na izletu, opasnosti u planini, da spomenem samo neke. Sistematično predstavljene, uvijek nešto novo.
Predavači su se izmjenjivali što nam je baš bilo super. Po tko zna koji put odslušali smo prvu pomoć ali i ona je dala posve novi pogled na nešto što smo kao znali. Opreza nikad dosta!
Posebno su bili dobri izleti za nas školarce, izleti koji su nas dodatno zbližili. U opuštenoj atmosferi praktično smo prolazili odslušano. Ah orijentacija, vezivanje konopa…
Biba, Predrag i Matija bili su više no motivirajuće raspoloženi.
Školu sam doživjela kao druženje i poticaj za naprvo. Ponavljam, preporuka svima, a možda i neke od tema za druženja utorkom.